Blog

Hogyan válasszunk nyomtatót

2021.05.30 08:52
Hogyan válasszunk nyomtatót

Milyen a jó nyomtató és milyen költséggel járhat a fenntartása.

Sokszor elkövetik a vásálók azt a hibát, hogy olcsó terméket választanak - s akkor szembesülnek vele, hogy a választott nyomtatónak a fenntartása - tintapatron csere - drágább mint maga a készülék volt.

Nyomtató vásárlás előtt érdemes körültekintően választani.

- Mire szeretné használni? - Otthoni egyszerű felhasználás, képek nyomtatása, otthoni munkához, üzletben, irodában...

- Milyen gyakaran szeretne nyomtatni?  

- Mennyire legyen okos a készülék, milyen beálltásokat tudjon. Milyen gyorsan nyomtasson?

- Mennyibe kerül - és az utántöltési költségek mivel járnak - igy fel tudja mérni, hogy az ön háztartása mit tud finanszirozni ebben az esetben.

 

Tintasugaras nyomtatók:

- A nyomtatók az olcsó kategóriába sorolhatóak, könnyű a telepités otthoni felhasználáshoz alkalmas, de mindig érdemes utána nézni, hogy a tintapatronok a későbbiekben milyen költséggel járnak, mivel egyese esetekben drága a fenntartásuk hosszú távon és gyakori nyomtatás alkalmával.

 

Érdemes olyan tintasugaras nyomtatót választani, melyek külső tartállyal rendelkeznek - a nyomtatók drágábbak, de a fenntartásuk költség hatékonyabb és még otthoni fotó nyomtatáshoz is alkalmasak.

 

Lézernyomtatók

- A nyomtatók Drágábbak, de hosszú távon olcsóbb a fenntartásuk. A készülékek között az egyszerű nyomtatón át az irodai felhasználáshoz használt ipari nyomtatók is vannak. A Lézer tonerek előnye, hogy nem száradnak be és minimum 1000 oldalt ki lehet nyomtatni 1-1 tonerrel.  

 

Bármely nyomtató megfelelő lehet a fogyasztók számára, de mindig érdemes vásárlás előtt utána járni, hogy a festékek pótlása milyen költséggel járna.